De Welp

basisschool in Markelo

KLANT
  • Basisschool de Welp
ONZE SERVICE
  • Een identiteit die niet meer paste... Dat was onze kennismaking met deze basisschool. Met deze opdracht zijn wij hier samen naar op zoek gegaan wat resulteerde tot in eerste instantie een andere naam met heldere ‘belofte’.

DE NAAM UITROLLEN

Het fundament was gelegd – nu uitbouwen en het bekend maken. Middels een gorilla actie hebben wij de gemeenschap nieuwsgierig gemaakt. Op verschillende plekken in het dorp verschenen geschilderde dierenpootjes. De pootjes liepen blijkbaar alle nacht weer een stukje verder. Uiteindelijk was de onthulling van de nieuwe naam en op dat moment moest ook alles paraat en online staan. Een geweldige operatie die waanzinnig uitpakte.

"Ons verhaal moest voor iedereen duidelijk zijn!"

EEN NIEUWE SCHOOL DIE PAST BIJ DE VISIE

Kernwaardes, identiteit en de visie moeten ons inziens in alles kloppen. Toen er sprake was van het ontwikkelen van een nieuwe school hebben wij in eerste instantie de waardes vertaald naar een Programma van Eisen.
Uiteindelijk hebben wij, na vele sessies, de beschikbare ruime vormgegeven en laten inrichten.

VAN SCHETS TOT UITVOERING

Het begon met de bewustwording van een ruimte. Eerst klein op papier en uiteindelijk ook de ruimte’s uitzetten in een weiland en in een sporthal. Uiteindelijk konden wij de wensen binnen de eerste ontwerpen zetten.
De ontwerpen moesten uiteindelijk gerealiseerd worden – waar wij zijn uiteindelijk gerealiseerd en de school is nu ruim een jaar in bedrijf.

HET GEHEEL MOET KLOPPEN ANDERS IS HET ONGELOOFWAARDIG

  • Share: