Marktkauf

comfortprijs-campagne

KLANT
  • Marktkauf
ONZE SERVICE
  • Wij bedienen al jaren de familie Rewer die beschikken over twee mooie ‘Edeka’ supermarkten in Duitsland. Voor deze twee supermarkten hebben wij de meest gevarieerde communicatie- uitingen gemaakt, waarvan er één is blijven hangen bij de CEO van het moederbedrijf Edeka! Deze ‘big chief’ opperde dan ook dat ons creatieve bureau voor een pitch werd uitgenodigd om mee te denken over een gigantische campagne voor 36 supermarkten van dochterbedrijf ‘Marktkauf’. Toen wij werden gebeld met de memorabele mededeling: “Voetbal spelen kunnen jullie niet, maar een pitch winnen wel!”, hebben wij wel even een kurk laten knallen!

DE CAMPAGNE

Boodschappen doen is in de basis een noodzakelijk kwaad – Je kunt je tijd immers wel anders besteden. Je wilt niet alle supermarkten af voor alle aanbiedingen, maar je wilt het liefst slagen bij één supermarkt waarvan je weet dat de producten van kwaliteit zijn en waarvoor je tevens niet te veel betaald. Onder aan de streep dus niet alleen geld, maar ook tijd besparen – héél comfortabel! De ‘Komfortpreis’ werd gelanceerd!

"Zonder Hendriks & Markvoort was dit ons niet gelukt."

- Marktkauf
#01
#02
#03
COMMERCIAL

Deze nieuwe campagne werd o.a. ondersteunt door een commercial. Dit betekende dat wij een gedeelte moesten schieten in een supermarkt. Terwijl de supermarkt op zondag was gesloten kregen wij deze tot onze beschikking. Tijdelijke aankleding klaar – modellen klaar – “take action!”

VAN COMMERCIAL NAAR WINKEL-AKTIES

In de commercial gaat een jongen met zijn moeder naar de winkel. Terwijl de moeder relaxed de boodschappen doet, is het jongetje druk aan het zoeken – en uiteindelijk suc- cesvol…. met een pakje wasmiddel! Het blijkt dat dit het ontbrekende stukje is voor zijn kunstwerk thuis – want van zo veel mooie aanbiedingen kun je echt iets leuks maken. De toren uit de commercial (elk gebouwd van zo’n 200 product verpakkingen) wisten wij dus ook te regelen voor alle 36 winkels. Hier waren we best wel ff druk mee!

Boodschappen doen is in feite een noodzakelijk kwaad.

- Concept gedachte van de campagne
  • Share: